Elke dag zit ik op dezelfde plek . Gewoon thuis. Aan mijn keukentafel en mijn beste vriend is mijn laptop. Echt ik kan niet zonder dat zwarte ding vol knoppen en een prachtig helder beeldscherm die een wereld opent voor mij en met mij zoveel andere online ondernemers.

 Wat zijn online ondernemers?

Zijn dit altijd alleen thuiszittende ondernemers die hun plek achter de laptop aan hun keukentafel vinden? Niet de deur uitkomen en geen mens spreken?Nee voor mij ziet dat er zeker niet zo uit. Ik leg zowel online als offline veel contacten met ondernemers. Wat ik juist zo gaaf aan online ondernemen vind, is dat mijn netwerk juist vrij eenvoudig heel groot is geworden in een relatief korte periode.Online ondernemen is mijn passie. En dan bedoel ik ook echt dat ik het als een levensstijl zie. Ik zie het als een grote ontwikkelingsreis en deze reis heeft mij al zoveel gebracht. Echt elke dag ben ik dankbaar voor de keuze die ik heb gemaakt voor Ziezozichtbaar.Het combineren van deze online ondernemen passie en het helpen van vrouwelijke ondernemers van mijn leeftijd. Ja ik ben 40+. Die vult mijn wereld met zoveel plezier.

Online ondernemen maakt het leven voor veel van ons online ondernemers tot een feestje.

Toch is het niet altijd alleen maar leuk. Je komt jezelf wel tegen. Hier zal ongetwijfeld iedere ondernemer last van hebben. Online of offline ondernemen is een constante zoektocht naar resultaat. Er moet brood op de plank komen. Dat is tenslotte het hele doel van werken. Je geld verdienen om hiermee in je levensonderhoud te voorzien en voor mij ook zeker een manier om mijn dromen te laten waar worden. Al is het online ondernemen al een droom die de waarheid is geworden.

Als jij mij al wat langer kent weet je dat dit ook een reis op zich is geweest. Hierover vertel ik een andere keer wat meer. Maar ik wil nog even terugkomen op die struggle, tenminste zo zwaar wil ik het nu ook niet laten klinken. Maar de harde waarheid blijft wel dat je als ondernemer constant bezig bent met het behalen van resultaat. En dit kan best wel eens als stressvol worden ervaren. 

Als je net start dan ben je nog bewuster van deze druk om te presteren. Je moet je hele bedrijf opzetten en je wilt zo snel mogelijk dat resultaat. Dit zorgt ook voor een stukje zelfvertrouwen naar de buitenwereld. Als dit resultaat wat langer op zich laat wachten gaat het wat schuren en is het ontvangen van resultaat steeds moeilijker.Als je dit leest en je bent net gestart weet dat ieder bedrijf online of online begonnen is zonder klanten en zonder verkoop. Laat je zeker niet ontmoedigen. Houdt vol. Blijf geloven in je verhaal, je aanbod en jaag die droom achterna. 

 Het hoeft niet allemaal nu direct. Geniet van deze reis. Het is een ontwikkelingsreis die je doormaakt als ondernemer. De groei van je bedrijf. De groei in je online zichtbaarheid. De stappen die je hierin elke dag maakt. Het is niet makkelijk en er komt veel op je af. 

Wat ik wil zeggen met deze blog is dat je bewust mag zijn dat dit proces tijd kost. En dat je jezelf deze tijd ook mag gunnen. 

Wil je dit proces versnellen en online sneller zichtbaarheid creëren dan kan ik je daarbij helpen. In mijn traject Content Magie neem ik je mee in de basis van content marketing en leer ik je de cruciale stappen om keer op keer wel die waardevolle content te kunnen creëren binnen de tijd en energie die jij daarin kunt en wilt investeren. Op deze manier ga jij zker online je klanten bereiken en sneller je droom kunnen verwezelijken.

 

Maak gerust een afspraak in mijn online agenda voor een gratis kennismakingsgesprek.

Lieve groet Astrid krol