De tijd dat alles perfect moest is voorbij en bij deze constatering mogen we voelen dat online zichtbaar zijn toch direct een andere lading krijgt. 

 

Waarom is het dan toch zo lastig om online zichtbaar te zijn? Gewoon echt jezelf te zijn tijdens je online zichtbaar zijn is nog lastiger!  

 

Laten we eens wat dieper in dit fenomeen kruipen. Ik geloof namelijk dat als je goed begrijpt hoe het zit, je wellicht anders tegen deze vraagstelling aan kunt kijken en van daaruit anders in je online zichtbaar zijn kunt staan. Want iedereen, ook een podiumbeest met jaren ervaring, heeft gezonde spanning op het moment dat hij of zij dat podium betreedt. 

Het online podium is anders dan een podium in een theater. Het Online podium is figuurlijk vele malen groter en ongrijpbaar geworden. Ons letterlijke podium juist vele malen kleiner. Maar dat figuurlijke grotere podium is zo ongrijpbaar, zo immens groot dat je er geen grip meer op hebt. Dat je niet kan overzien wie er in dat publiek zit. Ook het feit dat je je publiek niet ziet, dus niet direct kunt peilen wat de reacties zullen zijn, maakt het er allemaal niet makkelijker op. Dat is eng, extra eng!

 

Dat is mede de reden dan we zo ons best doen om een perfect plaatje neer te zetten. Niemand wil kritiek of een onaardige reactie van je medemens. Nee we willen worden gewaardeerd. We willen voorkomen dat er een onaardige reactie komt.Dit is echt super menselijk en heel normaal.Maar dit zorgt ervoor dat we ons volgens de norm gaan gedragen. Vaak heel ver van wie we werkelijk zijn.

 

Mijn visie is door goed te weten wie jij bent, kan je ook beter jezelf zijn online.Ga op zoek naar jouw kernwaarden. Welke zijn belangrijk voor je? Maar kijk ook naar wat je uniek maakt van anderen. Wellicht heb je een bijzondere hobby? Wees daarin heel specifiek zonder daarbij na te denken wat een ander daarvan van zou zeggen.

 

Ik houd van Geschiedenis en historische kostuums.

Ik ben spiritueel en trek graag een kaartje. (spirirtuele) Zelfontwikkeling is mijn ding. Ik leer graag mezelf beter te begrijpen en daarmee de mensen om me heen. Ik ben een behoorlijke kluns en houdt van zoetigheid zoals koekjes, taart en chocolade.

Ik ben graag in verbinding met mijn medemens. Ik ben gek op knuffelen.

Ik moeder van een groot gezin met 6 pubers. 4 van mezelf en 2 van mijn partner.

Ik laad op in de natuur en houd van planten. En de lente is mijn favoriete seizoen.

Zo’n lijstje mag jij ook maken van jezelf.

Verder is het erg waardevol om je angsten eens te gaan aankijken en beschrijven.Als je dit namelijk ook helder hebt, kan je bedenken welke je mag gaan loslaten om stappen te kunnen maken.Je mag jezelf gaan herprogrammeren. Je mag de belemmerende gedachten gaan loslaten.

 

Bijvoorbeeld ik kan mezelf niet laten zien omdat,…..

Naar

Ik mag mezelf laten zien omdat,……

 

Ik hoop jou hiermee op een ander spoor te hebben gezet om in je online zichtbaar zijn steeds meer jezelf te durven zijn.De vraag luidt Wie ben jij online? Wat laat je zien en wie ben je echt?

Mag ik je volgen en begeleiden in dit project? Nodig me uit op instagram en stuur mij gerust een Dm om jouw lijstje met mij te delen.

 

Laten we het samen doen!

 

Liefs Astrid