Instagram wat geef je ons veel mogelijkheden om onszelf zichtbaar te maken. Ik vind je een geweldig leuk platform. Wat het voor mij zo ontzettend leuk maakt om creatief zichtbaar te zijn is het overzicht van al mijn posts. De instagram feed. Hetgeen waar je naar gaat kijken als je iemand wilt volgen. Wat heeft deze persoon allemaal gedeeld? En hoe ziet dat eruit?

 

Ik stuit soms op pagina’s die esthetisch zo goed en mooi in elkaar zitten dat ik ze direct wil volgen. Maar hoe doen ze dat? Zo’n mooie instagram feed creëren? HIeronder deel ik mijn waarheid om een prachtige feed te creëren die je ideale klant zeker zal aantrekken.

 

Begin bij het begin!

 

Wat belangrijk is is om na te denken wat je wilt uitstralen op je feed. In je online zichtbaar zijn. Welk gevoel moet het je volger gaan geven? Juist dit is een element die je niet moet onderschatten.

Als je dit duidelijk hebt kun je gaan starten met het bouwen van een feed vol content die er esthetisch als 1 geheel uit zal zien. 

 

Waar moet je rekening mee houden:

  • Je huisstijl! Als het goed is heb je voor een bepaalde huisstijl gekozen die je merk goed ondersteunt in energie en kleurgebruik. Laat deze consistent terugkomen in je feed en je zal daarmee al een mega groot verschil zien. Toch zorgt alleen dat er niet voor dat je feed er zo gelikt uit ziet. Er is meer voor nodig. 
  • Zorg voor foto’s met een zelfde sfeer en look. Gebruik hiervoor een bepaalde filter of koop een preset. Als alle foto’s hetzelfde filter hebben, dan geeft dat de kijker op je feed heel veel rust. Het ziet er een stuk minder rommelig uit. Je kan zien dat er is over nagedacht. En dit geeft een esthetisch goed uitziende feed.
  • Vervolgens kan je kiezen voor een instagram feed puzzel. Dit is een blok van 9 posts die allemaal met elkaar verbonden zijn maar ook los van elkaar prachtig zijn. Elke 9 posts plaats je dus in 1 keer zodat je een blok creëert. Dit kan je overigens ook doen met je logo of met een mooie foto die je groter wilt laten zien.
  • Wat veel account gebruiken om hun feed esthetisch gelikt eruit te laten zien is een patroon. Ja heel simpel eigenlijk. Je kunt zelf een patroon ontwikkelen of er een van deze onderstaande gaan kiezen.

Het dambord, met dit patroon creëer je een vrij makkelijk een rustiger beeld door om en om foto’s en quotes te gebruiken.

Het dambord

Regenboog, elke regel van 3 heb je een kleur uit je huisstijl die je van licht naar donker of andersom laat terugkomen.

Regenboog

Diagonaal, gebruik 4 thema’s die je steeds in hetzelfde filter of kleur laat terugkomen.

Diagonaal

Verticale lijn, plaats een specifieke foto gebaseerd op kleur type of quote elke 3 keer.

Verticaal

Wil je ook deze patronen uitproberen op je Instagram? Of wil je gewoon meer inzicht in wat je post en hoe dit eruit komt te zien op je feed? Plan dan je berichten vooruit en bedenk goed welke foto’s en afbeeldingen je gebruikt om een unieke feed te creëren waardoor je op zult opvallen en zeker volgers zult aantrekken. Je mag ook mijn “gratis instagram feed template” downloaden zodat je al je gemaakte post hierin kunt uploaden. Kijk hiervoor bij het kopje GRATIS.

 

Ik vind het leuk om te horen of deze post voor jou behulpzaam is geweest. Welk patroon kies jij?

Heb je nog vragen of opmerkingen laat het me weten dan maak ik er een nieuwe blog van. 

 

Voor nu wens ik je een hele fijne dag en succes met het ontwerpen van jouw unieke feed op instagram.

 

Lief Astrid