Het is nu ongeveer 4 jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met de online tool Canva. En ik kan je vertellen dat het liefde was op het eerste gezicht. Ik deed mee aan een challenge om zichtbaar te worden op het wereld wijde web. Het was onderdeel van een salesfunnel van een cursus wordpress websites bouwen.

Ieder bedrijf kan niet meer zonder een goede website. Deze challenge sprak mij aan omdat het specifiek voor vrouwen was en het werd gecombineerd met een fotograaf. Haar informatie was gericht op een mooie beeldbank voor je website. Je eigen unieke foto’s werden destijds al hoog gewaardeerd. We weten dat in 2021 dit essentieel is om jouw ideale klant aan te kunnen trekken. Maar in deze challenge zat dus ook een opdracht in de gratis Canva versie. Ik zal heel eerlijk niet meer weten wat deze opdracht is geweest, maar vermoedelijk was het om een header maken voor op je website.

 

Enthousiast

 

Ik weet nog dat ik enorm enthousiast ik werd van deze opdracht. Sindsdien kan ik wel zeggen dat ik het bijna elke dag gebruik. Het gebruik is zo eenvoudig te begrijpen. Echt elke anti computer vrouw weet echt heel snel dit programma onder de knie te krijgen. Door de duidelijke layout in het Nederlands weet je al snel waar je alles moet zoeken en wat je ermee kan. De handigesjablonen geven je direct een richting. En je kunt lekker gaan prutsen, ontdekken en proberen. Spelenderwijs kan je het snel onder de knie krijgen en zo voor je bedrijf hele mooie designs maken.

Dit Australisch bedrijf is afgelopen jaar flink gegroeid. Ook hier heeft Covid-19 invloed gehad. Ze hebben ingespeeld op de online lessen & het online werken. In mijn overtuiging heeft dit voor vele nieuwe mogelijkheden binnen de Canva tool gezorgd. Waar ik alleen maar heel blij van ben geworden.

 

 

Mijn favoriete Canva mogelijkheden

 

Voor mij op stip op nr.1 is de background remover. Maar dit is helaas niet een gratis mogelijkheid van Canva.

Nr. 2 Het creëren van je eigen merk. Je kunt bij de gratis versie 3 merk kleuren instellen zodat je deze in al je ontwerpen kunt gebruiken. Superhandig!

Een van de laatste toegevoegde toffe mogelijkheden in Canva is het rond maken van tekst. Super fijne toevoeging waarmee je als creatieveling zoals ik eindeloos kunt ontwerpen.

Dan hebben we nog niet eens gesproken over de effecten die je kunt gebruiken, de beeldbank, en de 1000den elementen. Je kan in Canva eindeloos combineren en zo je eigen onderscheidende merkbeeld maken.

 

Wat ik allemaal maak in Canva?

 

Voor mij is Canva een onmisbare tool om je bedrijf een professionele visuele uitstraling te geven.

Ik maak alles in Canva. Van visuals tot Ebook, contracten, presentaties, foto’s en video’s bewerken en ik maak al mijn stories templates in Canva.

Heb jij al zin om het zelf eens te gaan uitproberen? Ga het zelf geheel gratis ontdekken op de onderstaande link. Maak hier een account aan en laat je creativiteit stromen.

Door mijn 4 jaar ervaring op Canva, durf ik mezelf een Canva-expert te noemen en neem ik jullie graag mee door mijn tips met jullie te delen, zodat jij ook mooie ontwerpen voor je bedrijf kunt maken.

Volg mij op Instagram of facebook om al mijn handige tips van Canva te ontdekken!

Ik zie je daar.

Lieve creatieve groet,

Astrid